Auteur Topic: PIKO/ESU SmartControl  (gelezen 1777 keer)

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
PIKO/ESU SmartControl
« Gepost op: 31 augustus 2016, 14:42:42 pm »

Heb sedert enige tijd deze besturing, men vraag was als er nog mensen zijn die met deze Controller werken ?

Offline SuSke

  • Forumlid
  • Berichten: 5.403
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
    • MTD - Edegem
  • Voornaam: Frans
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #1 Gepost op: 31 augustus 2016, 14:47:19 pm »
ik niet Eric, maar ik hou je niet tegen om je bevindingen hier neer te pennen  ;) ;)
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2018 - Hangar 27, Edegem op 20 & 21 Oktober 2018
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #2 Gepost op: 31 augustus 2016, 15:00:46 pm »

Tot op heden ben ik er super kontent van, natuurlijk ben ik geen top smart(telefoon) gebruiker en geraak wel al eens in de knoei met al die apps,
daarmee dat ik die vraag stelde, indien er iemand was die ook zo een Controler heeft en er kan mee spelen(apps en toestanden)

Offline centauri167

  • Forumlid
  • Berichten: 942
  • Voornaam: Paul
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #3 Gepost op: 31 augustus 2016, 15:15:06 pm »
Eric, klopt het dat je er enkel een andere startcontrol kan op aansluiten als je met een gastrijder wil rijden en dus terug een 300 euro kwijt bent ?
( spijtig dat ik ze nog nergens in een winkel gezien heb of kunnen testen )

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #4 Gepost op: 31 augustus 2016, 15:28:10 pm »

Ben effe niet mee Paul, bedoel je het volgende: dat je met uw Controler wil rijden op bvb mijn Smartbox, uw controler niet zou kunnen gebruiken ?

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #5 Gepost op: 31 augustus 2016, 16:05:52 pm »

Eens een foto van Smartcontrol



en van de Smartbox




Offline centauri167

  • Forumlid
  • Berichten: 942
  • Voornaam: Paul
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #6 Gepost op: 31 augustus 2016, 16:26:24 pm »

Ben effe niet mee Paul, bedoel je het volgende: dat je met uw Controler wil rijden op bvb mijn Smartbox, uw controler niet zou kunnen gebruiken ?

Nee, als je met 2 personen wil rijden, elk met een controller, kan je dat enkel als je een 2de startcontroller koopt van Piko of kan je bv. ook gewoon een roco mouse meenemen en aansluiten op de piko ?

Een vriend van me wil zo'n centrale kopen, hij is al in enkele winkels ten rade gegaan maar krijgt altijd het antwoord dat het alleen kan met een andere piko startcontroller erbij en met niets anders.

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #7 Gepost op: 31 augustus 2016, 16:37:35 pm »

Klopt Paul, enkel de SmartControler(ESU/PIKO is compatibel met de Smartbox en niets anders, is zoals bij Roco, je kan er ook geen andere op aansluiten...

Offline centauri167

  • Forumlid
  • Berichten: 942
  • Voornaam: Paul
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #8 Gepost op: 01 september 2016, 06:39:13 am »

Klopt Paul, enkel de SmartControler(ESU/PIKO is compatibel met de Smartbox en niets anders, is zoals bij Roco, je kan er ook geen andere op aansluiten...

Ok bedankt Eric maar je hebt het wel mis, bij de neuwe roco centrales kan je wel degelijk andere merken zoals lenz of dergelijke op aansluiten.

Offline Brunel

  • Forumlid
  • Berichten: 957
  • Voornaam: onbekend
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #9 Gepost op: 01 september 2016, 21:52:47 pm »
Klopt. Maar volgens mij zie ik een Loconetbus op dit apparaat en daar zijn best veel regelaars voor.

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #10 Gepost op: 02 september 2016, 07:43:06 am »
Maar goed dat ik een foto heb genomen van de mogelijke aansluitingen, want in de vertaalde versie van de handleiding is daarover weinig terug te vinden of ik heb er over gekeken, als je daar verder nieuws over heb post het hier maar gerust.

Verder blijkt dat Bernard en ik zo een besturing hebben in ons landje.
Kan er best inkomen dat het wel wat geld kost, maar een ECOS kost ook geld en vind het even waardig of misschien beter, het is bijna
een Smartfone, alle internet mogelijkheden staan erop, enige dat je niet kunt mee doen is bellen, kan geen sim kaart in  ;) ;)

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.502
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #11 Gepost op: 02 september 2016, 08:45:51 am »
Eric,

ALs je wil kunnen we eens een test doen met een MS1  (Marklin Mobile Station 1).
Bij mijn ECOS-II   kan die met de adapterkabel worden aangesloten op de ECOSLINK bus, dus misschien lukt dat bij jou ook ?





http://forum.3rail.nl/index.php?topic=42082.0
(hier staat een schema van hoe mijn "setup" ontworpen was)
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.640
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #12 Gepost op: 02 september 2016, 10:28:01 am »

Een goed voorstel Dani, we spreken eens af als men kleine ingreep aan de voet hersteld is...

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.502
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #13 Gepost op: 02 september 2016, 10:42:28 am »
oei... operatie ?   allee dan, spoedig herstel hee !!
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Online yannickvw

  • Forumlid
  • Berichten: 130
  • Voornaam: Yannick
Re: PIKO/ESU SmartControl
« Reactie #14 Gepost op: 30 oktober 2017, 11:23:32 am »
Iemand die weet of en hoe je een eigen afbeelding van de loc kan toevoegen/editen buiten de standaard afbeeldingen die Piko hierop heeft gezet? Heb al ééns in de folder aan't kijken geweest als ik hem aan de pc hang maar vind niet direct een mogelijkheid om zelf afbeeldingen te selecteren bij het toevoegen van de loc.

Zou graag foto's van deze site gebruiken voor mijn loc's op de controller weer te geven: http://pc.pxtr.de/