Auteur Topic: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts  (gelezen 1130 keer)

Offline factageklerk

  • Forumlid
  • Berichten: 1.131
  • Voornaam: joris
uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Gepost op: 25 januari 2016, 00:00:42 am »
Ik heb een probleem , ik krijg het rijgeluid niet uitgeschakelt van  deze loc andere functies wel. Van zodra ik hem op de baan zet maakt hij geluid. Ik heb geprobeert met de centrale 6021 en met het mobile station , niets lukt
 

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #1 Gepost op: 25 januari 2016, 06:51:53 am »
Misschien de decoder eens resetten naar de fabrieksinstellingen...
Ik dacht dat je dan waarde 8 in CV 8 moet schrijven.
Let wel als je dit hebt gedaan heeft je loc wel terug adres 3 he !

Nadien kan je de loc terug het adres geven wat je zelf wil.

Geert

Offline SuSke

  • Forumlid
  • Berichten: 5.144
  • Gelukkig voor mij zit de laatste gek nog niet vast
    • MTD - Edegem
  • Voornaam: Frans
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #2 Gepost op: 25 januari 2016, 10:21:02 am »
Even vragen bij je leverancier als die lok nogmaar net gekocht is (gebruik van de garantie ??).
Frans - 2R digitaal (tpIII-IV Belgisch - TPV&VI de vrije markt) en wat eigenaardigheidjes :-)
lid van MTD treinenclub vzw Edegem - www.mtdtreinenclub.be - Tentoonstelling MODELSPOOR 2018 - Hangar 27, Edegem op 20 & 21 Oktober 2018
De trein rijdt nooit op tijd, maar altijd op sporen.

Offline factageklerk

  • Forumlid
  • Berichten: 1.131
  • Voornaam: joris
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #3 Gepost op: 25 januari 2016, 10:30:53 am »
Ik heb hem toch al een tijdje, maar had er een hele poos niet meer mee gereden. Hij komt van bij olaerts zelf.  De garantie termijn is inmiddels verstreken. Ikzelf ben echt een leek op dit vlak maar ik krijg het geluid niet uitgeschakelt en de andere functie's reageren wel zowel met de control unit 6021 als mobile station
 

Offline Peter

  • Forumlid
  • Berichten: 10.407
  • Voornaam: Peter
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #4 Gepost op: 25 januari 2016, 10:34:01 am »
Joris,

Eerst de decoder zoals hiervoor al vermeld resetten naar de fabrieksinstelling. Geen angst daar doe je NIETS verkeerd mee.
Met vriendelijke groeten

Peter

Offline factageklerk

  • Forumlid
  • Berichten: 1.131
  • Voornaam: joris
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #5 Gepost op: 25 januari 2016, 10:39:46 am »
Kan je me uitleggen hoe ik dat kan ,er zat geen handleiding bij de loc en momenteel gebruik ik het mobile station (eerste versie) Ik heb al eens gebladert in de handleidingen maar het is nog steeds chinees voor mij. Ik  :-[ me wel eigenlijk dat ik dat na al die jaren niet kan :'(
 

Offline reeves

  • Forumlid
  • Berichten: 1.059
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=29465.0
  • Voornaam: Tom
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #6 Gepost op: 25 januari 2016, 12:22:10 pm »
Ff mailen of bellen met Olaerts als het niet lukt, hebben prima service na verkoop.

Groet Tom

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.861
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #7 Gepost op: 25 januari 2016, 15:50:32 pm »
vermoedelijk cv8=8 ingeven.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #8 Gepost op: 25 januari 2016, 19:42:38 pm »
joris waar woon je ergens ?
kom gerust even bij me langs in Temse en ik help je wel even om hem te resetten.
of anders dinsdagavond op onze clubavond te Sintniklaas bij het spoor

Geert

Offline loebaske

  • Forumlid
  • Berichten: 7.372
  • yes...weer speeltijd!!
  • Voornaam: eric
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #9 Gepost op: 25 januari 2016, 20:30:58 pm »
Dat is soms het probleem, dat de profiels niet volledig zijn ingevuld en dan weet men niet waar iemand zijn thuis is....

Offline reeves

  • Forumlid
  • Berichten: 1.059
    • http://forum.3rail.nl/index.php?topic=29465.0
  • Voornaam: Tom
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #10 Gepost op: 25 januari 2016, 21:36:00 pm »
Waar zijne  Stella staat zekers  ;D

Online milocomarty

  • Forumlid
  • Berichten: 3.066
  • Fucknuttdeluxe
  • Voornaam: Martin
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #11 Gepost op: 25 januari 2016, 21:42:47 pm »
Voor het resetten is het misschien wel belangrijk om te weten wat voor een sounddecoder erin zit, aan/uit van de sound kan onder een andere functietoets zitten..

Offline Snobby Crash

  • Forumlid
  • Berichten: 792
  • Voornaam: geert
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #12 Gepost op: 25 januari 2016, 22:46:02 pm »
Klopt, maar ik heb een ecos en die gebruik ik voor het uitlezen van decoders en het programeren ervan. Verder rij ik liever met mijn Roco Multimause, is handiger qua bediening, maar moeilijker om uit te lezen en te programmeren... allee, niet echt moeilijker, maar de MMI, man machine interface, is iets meer complex om hiermee te werken... Heb ook nog een Zimo Mx1 centrale, en das pas leuk om een decoder te programmeren ! Maar eens je het onder de knie hebt is ook dit een leuke uitdaging hoor !


En inderdaad, het zou leuker zijn dat er bijvoorbeeld je woonplaats tevoorschijn komt in je profiel,
maar dat is dan weer iets wat niet iedereen wil he !

Geert

Online milocomarty

  • Forumlid
  • Berichten: 3.066
  • Fucknuttdeluxe
  • Voornaam: Martin
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #13 Gepost op: 25 januari 2016, 23:20:46 pm »
Gaat mij even om de functie toetsen, geluid uit bij ESU locsound V4.0 is F1 als ik het goed heb, kill de sound bij mijn US decoders met F8, de vraag is waar je het geluid mee uitzet. Dus een reset is waarschijnlijk niet nodig als je maar weet onder welke toets het zit..

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 226
  • Voornaam: Eric
Re: uitschakelen sound rangeerstoomloc type 53 olaerts
« Reactie #14 Gepost op: 25 januari 2016, 23:40:13 pm »
Bij diverse stoom types van Olaerts , komt het nog al eens voor dat de "Sound" niet kan uit gezet worden , wegens de functie mapping .
Zelfs enkel bij het inschakelen van de licht functie heb je de bijhorende geluiden v/d stoomdynamo .
Op alle V4 Sounddecoders kan je de " Fader " gebruiken op een functie toets , om hem volledig stil te zetten , uiteraard moet de CV 133 op 0 staan
Je kan altijd terecht bij Olaerts voor een gratis aanpassing van de CV's , best ga je zaterdags na afspraak ( met de technieker )
Eric
H0 NMBS-DB / 2rail DCC / ECoS II 4.2.0 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.6.1 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT