Auteur Topic: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet  (gelezen 6137 keer)

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.431
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #15 Gepost op: 02 november 2015, 11:53:00 am »
Rudy, je kunt je programmeerspoor ook op jouw IB aansluiten en dan het zelfde als met de MM doen.

Niet iedereen kent/ gebruikt POM....
POM staat voor Programming On Maintrack, dit voor de mensen die de term niet begrijpen.

grt Piet.
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #16 Gepost op: 02 november 2015, 11:57:03 am »
Rudy, je kunt je programmeerspoor ook op jouw IB aansluiten en dan het zelfde als met de MM doen.

grt Piet.

Bedankt voor de info Piet,maar dat wist ik nu wel!
Doch ik heb indertijd leren programmeren met de MM en daarom doe ik daar mee verder.
(vind het trouwens veel gemakkelijker dan met de IB)
Ik ben nu ook niet die electrotechneut en heb mij nog niet genoeg verdiept in de handleiding van de IB,vandaar...

 ;)
;)

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.431
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #17 Gepost op: 02 november 2015, 12:39:03 pm »
Oh daar heb je zeker een punt, programmeren met de IB is een 'tour de force'.
Hoewel, het werken met met de IB-basic is in essentie terug te brengen tot één A4
http://www.modelbaan.ath.cx/pdf_s/Uhlenbrock/programmeren_ib-basic.pdf
Daar hoef je de gebruiksaanwijzing niet voor door te worstelen, dat hebben anderen al gedaan.  ;)

Maar er is bij voorbeeld een leuk programma zoals JMRI die je via je centrale in staat stelt decoders te programmeren.
http://jmri.sourceforge.net/help/en/html/apps/DecoderPro/

Ook voor de IB-basic.
Zonder dat je een techneut hoeft te zijn, het instellen van het programma op je centrale vereist wat inspanning,
http://jmri.sourceforge.net/help/en/html/hardware/loconet/Uhlenbrock.shtml
Maar daarna is het 'leven' een stuk eenvoudiger.

grt Piet.
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Ben

  • Gast
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #18 Gepost op: 02 november 2015, 14:35:28 pm »

Oh daar heb je zeker een punt, programmeren met de IB is een 'tour de force'.
Hoewel, het werken met met de IB-basic is in essentie terug te brengen tot één A4
http://www.modelbaan.ath.cx/pdf_s/Uhlenbrock/programmeren_ib-basic.pdf


Dat document van Hennie geldt voor Motorola Piet. DCC is appeltje eitje met een IB. ;)

Gr, Ben.

Offline PietB

  • Forumlid
  • Berichten: 4.431
    • Modelbaan van Piet.
  • Voornaam: Pieter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #19 Gepost op: 02 november 2015, 15:50:14 pm »
Dat document van Hennie geldt voor Motorola Piet. DCC is appeltje eitje met een IB. ;)
Correct het staat ook met grote letters in de kop van het document.
Heb je mij ergens zien schrijven dat DCC met de IB-basic moeilijk is, Ben?
Het is Rudy die het(überhaupt) moeilijk vindt om met de IB te programmeren.
En de 'tour de force' die ik aanhaal is hoofdzakelijk veroorzaakt, wat mij betreft, door de onduidelijke handleiding.

grt Piet.
Märklin, H0 1:87 C/K-Rails Intellibox + loconet.
NS Tijdperk: III t/m VI, met DB BR01 als museumtrein.
Märklin NS1212 NS1213 - 3055 NS1139 - 3324 en DB-BR01 - 3048 - Roco NS2305 - 69456 en Kandt 691 - 69956 Fleischmann Plan V - 4472 Piko Hondekop - 57320

Ben

  • Gast
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #20 Gepost op: 02 november 2015, 17:04:13 pm »
Wat ik bedoel: dit topic gaat over een DCC decoder, linken naar een Motorola document is verwarrend.

Offline OlivierV

  • Forumlid
  • Berichten: 6.189
  • Scheve Willy
  • Voornaam: Olivier
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #21 Gepost op: 07 november 2015, 16:15:30 pm »
Ik heb het eens bij hem thuis met de handleiding geprobeerd en binnen een kwartiertje was ik er toch wel mee weg. Denk dat het eerder een kwestie van voor tonen en zelf verder uitproberen zal zijn. :)
- Verkoper van kwalitatief gezever en ander gelul.
- H0 - 2-rail DCC - Flickr. - Bouw AMSAC Modulebaan

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #22 Gepost op: 30 november 2015, 16:17:11 pm »
door de onduidelijke handleiding.

Het is misschien niet moeilijker dan iets anders,en mogelijk ook aan mij gelegen,
Ik raakte met de uitleg en handleiding van de Multimaus ook niet weg,tot ik een uitleg las van een (Nederlandse) winkelier,die het op zijn manier verkondigde,en op slag had ik het door.
Ik vind het nu zelfs poepsimpel,vandaar dat ik met de MM programmeer.
Jammer dat die MM 'beperkt' is,tot 250 of zoiets..?
Het ligt niet steeds aan de leerling,op leraren en professoren is ook verschil in "kwaliteit"... :)

 ;)
;)

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.805
  • Voornaam: Janie
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #23 Gepost op: 02 december 2015, 11:48:58 am »
Jammer dat die MM 'beperkt' is,tot 250 of zoiets..?

Locs?
 

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #24 Gepost op: 02 december 2015, 12:03:55 pm »
Nee je kan geen CV's programmeren of waarden ingeven boven de 250.
Loc's kunnen er 9.999 in.

 ;)
;)

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.805
  • Voornaam: Janie
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #25 Gepost op: 02 december 2015, 12:20:23 pm »
Nee je kan geen CV's programmeren of waarden ingeven boven de 250.
Loc's kunnen er 9.999 in.

 ;)

Is de max bij anderen niet 255? of is er geen maximum?
 

Ben

  • Gast
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #26 Gepost op: 02 december 2015, 16:15:18 pm »

Nee je kan geen CV's programmeren of waarden ingeven boven de 250.


Hoge CV's, boven 255 dus, kun je met een truukje programmeren. Het staat gewoon in de gebruiksaanwijzing van Esu. Alleen moet je die wel lezen. ;D



Gr, Ben.

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.904
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #27 Gepost op: 02 december 2015, 16:37:20 pm »
Het staat gewoon in de gebruiksaanwijzing van Esu. Alleen moet je die wel lezen. ;D
Het is misschien niet moeilijker dan iets anders,en mogelijk ook aan mij gelegen,
Ik raakte met de uitleg en handleiding van de Multimaus ook niet weg,tot ik een uitleg las van een (Nederlandse) winkelier,die het op zijn manier verkondigde,en op slag had ik het door.

Nog eens een bewijs dat de wereld rond is hé Ben!  ;D ;D

Nee,alle gekheid op een stokje,
die ellenlange teksten /gebruiksaanwijzingen zijn niet aan mij besteed,
Als ik een nieuwe decoder in gebruik neem beperk ik mij tot het instellen van 3 CV's,
CV1 = adres(lang adres via CV29)
CV3 = optreksnelheid
CV5 = max.snelheid
Deze 3 volstaan (althans voor mijzelf) daar ik handmatig rij met de IB.
Niets op mijn baan is ge-automatiseerd.
Reden daarvan is dat ik ook maar geen enkele nota van electronica heb.(spijts alle moeite van goedhartigen zoals jij! :)))

 ;)
;)

Offline janieburton

  • Forumlid
  • Berichten: 2.805
  • Voornaam: Janie
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #28 Gepost op: 03 december 2015, 15:05:43 pm »

Nee je kan geen CV's programmeren of waarden ingeven boven de 250.


Hoge CV's, boven 255 dus, kun je met een truukje programmeren. Het staat gewoon in de gebruiksaanwijzing van Esu. Alleen moet je die wel lezen. ;D



Gr, Ben.

Mijn Duits is zeer slecht heb het niet echt begrepen
 

Offline Peter

  • Forumlid
  • Berichten: 10.758
  • Voornaam: Peter
Re: Intellibox basic + dcc sound decoder werkt niet
« Reactie #29 Gepost op: 03 december 2015, 15:44:55 pm »
Janie, het is in feite heel eenvoudig
Ik zal het in het vorig mailtje als voorbeeld gebruiken

Je wil bv. de CV 317 op het getal 120 zetten

Dan zet je CV 96 op het getal 3
Dan zet je CV 97 op de getallen 17
Als laatste zet je CV 99  op het getal 120 (max 255)

Zo gauw je de CV 99 hebt aangepast zet de IB  CV 317 op het adres 120

Nadat de programmatie is uitgevoerd zet de IB   de CV's 96 97 en 99 terug in de standen waarin ze origineel stonden.
Met vriendelijke groeten

Peter