Auteur Topic: ECOS centrale  (gelezen 5890 keer)

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 543
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #45 Gepost op: 15 maart 2018, 16:44:07 pm »
Ha zie daar, hij leeft nog!  ;D ;D

Die van mij is geupdated ergens in februari 2018, Hugo, en niks abnormaals ontdekt
Trouwens dat knipperende balkje kent hij al sedert aankoop...

 ;)
Bij mij knippert dat ook, ik vond dat wel sympathiek, maar spookloco's heb ik niet, ik zou dat direct zien want ik heb er maar drie  ;D
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline 2012

  • Forumlid
  • Berichten: 474
  • treinbestuurder
    • http://www.kpl190.be
  • Voornaam: Kurt
Re: ECOS centrale
« Reactie #46 Gepost op: 15 maart 2018, 20:57:11 pm »
Met dat groen DCC-balkje is bij mijn Ecos net hetzelfde aan de hand, dus ik denk dat dit normaal is.
Loc's die automatisch een andere naam krijgen, dat doet zich bij mij niet voor, al verdwijnt er af en toe wel eens ééntje uit de lijst...

 ;)

heeft U wissel- en sein-decoders aangesloten. Zo ja van welk merk. Ik vermoed LDT.
nee... geen wissels of seinen

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #47 Gepost op: 16 maart 2018, 02:10:31 am »
Het groen oplichten van het DCC symbool (links boven) heeft te maken met het sturen en ontvangen van het "RAIL COM" signaal , hierbij stuurt de ECoS een signaal dat door de diverse decoders (met Railcom) zal beantwoord worden .

Bij een normale werking zal het groen blokje volledig vullen en zal er rechts onderaan het RailCom symbool verschijnen ,
dat u zal moeten aanklikken om deze te bevestigen .

Het NIET volledig vullen van het groene blokje wijst op een slechte of verstoorde RailCom verbinding met "een" decoder  die zich wil aanmelden

Mogelijke oorzaken zijn ;
- Een slechte spoorverbinding (of te lang)
- Elektrische componenten die het digitaal signaal verstoren (zoals filters , condensatoren of spoelen)
- Een te lage digitale spanning
- Omgebouwde locomotieven waarin nog filters, condensatoren of spoelen zitten.
- Rail Com is NIET geactiveerd in de loc (decoder)

Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.1 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #48 Gepost op: 16 maart 2018, 08:35:48 am »
Rail Com kan en mag ook uitgeschakeld worden , dit heeft GEEN gevolgen voor het rijgedrag van de locomotieven .
Maar weet dan dat je uw loc (decoder) manueel moet aanmaken in de ECoS .

Het in of uitschakelen van het Rail Com gebeurt in de ECoS zie Hst 22.5.3.1 afbeelding 123
In de decoder kan dit met de LokProgrammer in de DCC instellingen CV 29.3 en 28.7

Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.1 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline 2012

  • Forumlid
  • Berichten: 474
  • treinbestuurder
    • http://www.kpl190.be
  • Voornaam: Kurt
Re: ECOS centrale
« Reactie #49 Gepost op: 16 maart 2018, 09:21:02 am »
Bedankt voor de reacties.... kan nu es verder checken

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 543
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #50 Gepost op: 11 april 2018, 16:43:28 pm »
kan je van versie 4.0.0 ineens naar 4.2.2 ?
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline dani

  • Forumlid
  • Berichten: 5.499
  • Game over. Insert coin.
  • Voornaam: Dani
Re: ECOS centrale
« Reactie #51 Gepost op: 11 april 2018, 17:10:22 pm »
geen idee ik heb ze 1 voor 1 gedaan omzeker te spelen.
QUICK...  Switch off that fan, before something brown hits it !

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.006
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ECOS centrale
« Reactie #52 Gepost op: 11 april 2018, 17:15:28 pm »
normaal wel.Enkel de overgang naar versie 4.xx was iets speciaal
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 245
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #53 Gepost op: 11 april 2018, 17:38:30 pm »
Bij het updaten van de ECoS liefst de diverse updates uitvoeren volgens de site van ESU ,
Dus 4.0.0 / 4.0.1 / 4.1.4 / 4.2.0 / 4.2.2
Er is geen reden om dit niet te doen

Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.1 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 2.006
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ECOS centrale
« Reactie #54 Gepost op: 11 april 2018, 18:03:33 pm »
helemaal niet nodig.Zie maar eens op het esu forum.Zodra je reeds een versie 4.xx hebt mag je onmiddelijk de laatste versie erop zetten.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 543
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #55 Gepost op: 11 april 2018, 18:06:21 pm »
helemaal niet nodig.Zie maar eens op het esu forum.Zodra je reeds een versie 4.xx hebt mag je onmiddelijk de laatste versie erop zetten.
In vond daar inderdaad ook nergens een verwijzing naar, en de bestanden zijn vrijwel even groot, dus kan je veronderstellen dat de hele firmware vervangen wordt, en geen "stukske", wat logisch is. Enfin, ik zal het u weten te zeggen!
Bedankt!
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 543
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #56 Gepost op: 11 april 2018, 18:40:02 pm »
Ecos II
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 543
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #57 Gepost op: 12 april 2018, 16:48:08 pm »
van 4.0.0 naar 4.2.2 in ene stap, ok
Maar een MFX aanmelden dat duurt nogal wreed lang!
 
Ja, ik ben de plezantste thuis, als de vuilbak buiten staat! ;D