Auteur Topic: ECOS centrale  (gelezen 5302 keer)

Offline vyncky

  • Forumlid
  • Berichten: 1.166
    • http://www.lijn-12.be
  • Voornaam: Yannick
Re: ECOS centrale
« Reactie #30 Gepost op: 10 mei 2017, 18:20:56 pm »
Heb onlangs een 50200 geupdated van een V3 naar de huidige stand, buiten tijd dat het duurde ging het vanzelf.

zoals hierboven beschreven, eerst de 3.7.0 er op en vervolgens 4.0.0 (installatie bestaat uit 2 delen)  e,n dan heb ik naar 4.01 gegaan en tenslotte naar 4.1.4

Je bent er een middagje zoet mee  ;).

Vergeet ook geen backup te nemen, van je locs e.d. ;)

succes!


Yannick
Webmaster en spotter van Lijn 12 Antwerpen-Roosendaal
www.lijn-12.be
lid van MSV post B (http://www.msvpostb.nl/)

Offline Ben

  • Forumlid
  • Berichten: 667
  • Voornaam: Ben

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 243
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #32 Gepost op: 10 mei 2017, 19:02:53 pm »
Sorry Ben,
is aangepast !
Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.0 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 243
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #33 Gepost op: 04 juni 2017, 19:51:20 pm »
Vanaf heden is de nieuwe NL versie van de handleiding beschikbaar
zie http://www.tsdbvba.be/handleidingen/ECoS-NL-2017.pdf
Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.0 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline 2012

  • Forumlid
  • Berichten: 474
  • treinbestuurder
    • http://www.kpl190.be
  • Voornaam: Kurt
Re: ECOS centrale
« Reactie #34 Gepost op: 06 januari 2018, 10:59:44 am »
Op hoeveep volt  stellen jullie de ecos eigelijk in? Voor 3 rail mag dan tot 20v zijn... iemand die zo hoog gaat eigelijk?

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.954
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: ECOS centrale
« Reactie #35 Gepost op: 06 januari 2018, 11:17:27 am »
hier 3 rail en 19 volt
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline pandur

  • Forumlid
  • Berichten: 243
  • Voornaam: Eric
Re: ECOS centrale
« Reactie #36 Gepost op: 06 januari 2018, 11:20:08 am »
Zie handleiding Hst 8.2.2.
Eric
NMBS-DB / H0 2rail DCC / ECoS II 4.2.2 / ECo Boost /MC II / LokPro 4.7.0 (2.7.9)
Hoeseltse Trein Club / HLT

Offline 2012

  • Forumlid
  • Berichten: 474
  • treinbestuurder
    • http://www.kpl190.be
  • Voornaam: Kurt
Re: ECOS centrale
« Reactie #37 Gepost op: 15 maart 2018, 13:05:17 pm »
Ik heb een probleemke met mijn ecos... bovenaan links komt er steeds een balkje dat groen vult met DCC in... hoewel er geen nieuwe loks op mijn spoor staan. Ik vermoed dat er ene zichzelf vanzelf opnieuw aanleld maar zelfs als alles loks in stroomloze zone staan blijft dat balkje er staan... gaat weg... komt opnieuw erop.... eindeloos...
Wat gaat er fout, wat moet ik doen? As dan loks wil laten rijden creeert de ecos soms een nieuwe naam ervoor, heb al loks dubbel enz... grote miserie en in handleiding vind ik het niet, ik vermoed dat die railcom oorzaak is maar uitzetten lukt ook ni, dan heb geen controle meer over mijn loks....

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.798
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: ECOS centrale
« Reactie #38 Gepost op: 15 maart 2018, 13:11:45 pm »
Met dat groen DCC-balkje is bij mijn Ecos net hetzelfde aan de hand, dus ik denk dat dit normaal is.
Loc's die automatisch een andere naam krijgen, dat doet zich bij mij niet voor, al verdwijnt er af en toe wel eens ééntje uit de lijst...

 ;)
;)

Offline 2012

  • Forumlid
  • Berichten: 474
  • treinbestuurder
    • http://www.kpl190.be
  • Voornaam: Kurt
Re: ECOS centrale
« Reactie #39 Gepost op: 15 maart 2018, 13:22:36 pm »
Is nog maar sinds gisteren hier en maakt dubbels, tijdens de zoekopdracht kan ik ni meer switchen van loks... toch een probleem vrees ik

Offline LokSound

  • Forumlid
  • Berichten: 424
    • http://www.loksound.be
  • Voornaam: Patrick
Re: ECOS centrale
« Reactie #40 Gepost op: 15 maart 2018, 15:19:21 pm »
Met dat groen DCC-balkje is bij mijn Ecos net hetzelfde aan de hand, dus ik denk dat dit normaal is.
Loc's die automatisch een andere naam krijgen, dat doet zich bij mij niet voor, al verdwijnt er af en toe wel eens ééntje uit de lijst...

 ;)

heeft U wissel- en sein-decoders aangesloten. Zo ja van welk merk. Ik vermoed LDT.

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.798
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: ECOS centrale
« Reactie #41 Gepost op: 15 maart 2018, 15:34:16 pm »
Met dat groen DCC-balkje is bij mijn Ecos net hetzelfde aan de hand, dus ik denk dat dit normaal is.
Loc's die automatisch een andere naam krijgen, dat doet zich bij mij niet voor, al verdwijnt er af en toe wel eens ééntje uit de lijst...

 ;)

heeft U wissel- en sein-decoders aangesloten. Zo ja van welk merk. Ik vermoed LDT.

Geen enkele Patrick, het enige wat aangesloten is zijn de twee draden naar de sporen en twee draden naar de rollentestbank die dient als programmeerspoor.

btw; zie PM

 ;)
;)

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 491
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #42 Gepost op: 15 maart 2018, 16:31:13 pm »
Nieuwste firmware al geïnstalleerd?
Zijn er opmerkingen gepubliceerd bij de deze firmware?

Offline Alberke

  • Forumlid
  • Berichten: 491
  • Voornaam: Hugo
Re: ECOS centrale
« Reactie #43 Gepost op: 15 maart 2018, 16:36:22 pm »
Nieuwste firmware al geïnstalleerd?
Zijn er opmerkingen gepubliceerd bij de deze firmware?
De nieuwste firmware is van 9 januari 2018.
Ook de lokprogrammer heeft nieuwe software, en als je dan leest dat er "dieverse Fehler behoben" zijn, dan zou het wel eens kunnen dat er in de Ecos ook iets zit-dat-er-daarvoor-niet-zat

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.798
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: ECOS centrale
« Reactie #44 Gepost op: 15 maart 2018, 16:40:23 pm »
Ha zie daar, hij leeft nog!  ;D ;D

Die van mij is geupdated ergens in februari 2018, Hugo, en niks abnormaals ontdekt
Trouwens dat knipperende balkje kent hij al sedert aankoop...

 ;)
;)