Auteur Topic: roco wagons lopen voor geen meter  (gelezen 18120 keer)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #45 Gepost op: 01 januari 2014, 12:21:55 pm »
Hallo Olivier

Wat veel interessanter zou zijn is wat in het echt achter welke loco heeft /hangt.

BV wat kan er achter een type 6000 disel loc hangen questie personen rijtuigen??
De zelfde loco maar dan goederen vervoer.
Of heb ik dat ergens gemist.
Want al heb ik een baan zonder boven leiding dan zou ik BV dit wel kunnen hebben op mijn baan.

Want anders zou ik BV deze moderne electro loc niet kunnen kopen.
Ook met BV een loc die defect is (onherstelbaar)maar nog wel loopt kan je dan mooie combinaties maken.

Hier de 6218 met personen wagons maar welk type ????
Het zal wel aan mezelf liegen maar na 20 jaar op non actief gestaan te hebben en nu modelbouw anders te beleven (vroeger rijden/spelen)
Heb ik het dus moeilijk om zowat alles op een rijtje te zetten.

Gr raf

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.161
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #46 Gepost op: 01 januari 2014, 13:07:06 pm »
De site in mijn post op de vorige pagina ... zucht
Je hoeft niet te zuchten, zeg dat er dan gewoon even bij.
Ik heb daar gekeken, maar zie niet hoe ik deze wagen daar moet vinden.
Dus help me even verder op weg.

Verder ga ik het hier maar even bij laten. Ik heb Raf nu al 3 keer gevraagd welke assen er volgens de handleiding in horen, maar hij vindt het blijkbaar niet nodig om daar antwoord op te geven.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #47 Gepost op: 01 januari 2014, 14:21:40 pm »
Hallo Klaas

Hoe moet ik weten welke assen daar in moeten ?????
Ik heb reeds gezegd dat er bij de wagons GEEN papieren bij zitten of ook maar enige data waar ik uit zou kunnen op maken welke assen er moeten in zitten.
Dus vertel het mij nu maar eens hoe ik je zou KUNNEN antwoorden als ik het zelf niet weet.

Het is geen kwestie van niet WILLEN het is van NIET KUNNEN.
Als je ergens een site vind waar ik die info van zou kunnen halen dan ben ik je zeer dankbaar als je die zou kunnen/willen posten want op de roco site zijn ze niet meer te vinden.

gr raf

Offline Dirky

  • Forumlid
  • Berichten: 4.185
  • Modelbouw Projecten
    • dyniMo
  • Voornaam: Dirk
Dirky - THINKING OUT OF THE BOX - info: Dirk(at)dyniMo(dot)be
www.dyniMo.be - SCALEMODELS and MORE - dyniBashers - dyniTools - dyniMetal

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #49 Gepost op: 01 januari 2014, 14:54:27 pm »
Hallo

Die van 24.75 zaten er in en liepen dus niet goed of helemaal niet
Nu heb ik er terug eentje uitgehaald en deze opgemeten en nu is die 23.75 ongeveer bij benadering(altijd meer dan 23.50 want de schuifmaat zijn accu was plat).
En de wiel lagers die zitten dus echt los in de potten want er kwam er zo maar eentje los.

Gr raf en hopelijk nu iedereen content.

Offline Dirky

  • Forumlid
  • Berichten: 4.185
  • Modelbouw Projecten
    • dyniMo
  • Voornaam: Dirk
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #50 Gepost op: 01 januari 2014, 15:14:26 pm »
Je bent wel specialist in het zaaien van verwarring hé! :) Ik kon helemaal niet meer volgen…

Reactie 6: “Vandaag eens 2 asjes in de draaibank spannen en met een diamant bijteltje er 1/1000 van af draaien”
Reactie 34: “De assen waren 25.75 ongeveer en er moeten inderdaad 24.75 mm assen onder”
Reactie 49: “Die van 24.75 zaten er in en liepen dus niet goed of helemaal niet
Nu heb ik er terug eentje uitgehaald en deze opgemeten en nu is die 23.75 ongeveer bij benadering”

Dus samengevat: de assen die eronder zaten waren 2mm te lang...

Maar ja, als ze nu goed lopen is je probleem inderdaad opgelost, niet?
Dirky - THINKING OUT OF THE BOX - info: Dirk(at)dyniMo(dot)be
www.dyniMo.be - SCALEMODELS and MORE - dyniBashers - dyniTools - dyniMetal

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.161
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #51 Gepost op: 01 januari 2014, 16:20:08 pm »
http://www.roco.cc/doc/AN/1/DE/66050-920_12730.pdf
http://www.ajckids.com/products/Roco/40182
Kijk hier kunnen we wat mee.
Die eerste link is een pdf van het papier wat normaal bij de wagens moet zitten. En het is (alweer) vreemd dat die er bij Raf niet bij zat. Ik heb tientallen wagens en rijtuigen van Roco, en bij elk exemplaar zit zo'n papier.
Uit die link blijkt dat er assen 40182 (DC) of 40183 (AC) onder moeten.

Nu die tweede link. Daar zit een fout in. De assen 40182 en 40183 zijn volgens de catalogus van Roco 23,8 mm lang. Ze zijn dus korter dan de standaard assen van Roco.
Conclusie: die winkelier heeft er een verkeerd plaatje bij gezet.
Andere conclusie: in de wagens van Raf zaten dus abusievelijk de standaard assen, terwijl daar de verkorte versie in hoorde.

Volgens mij zijn we er nu uit.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #52 Gepost op: 01 januari 2014, 19:16:59 pm »
Hallo
Hoezo (alweer ????).
Of de papieren er nu bij zitten of niet ;ze zaten er bij mij dus niet bij.
De wagons komen met drie verpakt in een grote doos en zitten allemaal nog eens zelf in een klein doosje.
Niet in de kleintjes en ook niet in de grote doos ook maar enig papiertje.
Ke wagons zitten zelf wel in een plastiekfolie verpakt in het doosje.
Tja meer kan ik er niet van maken .
Ze lopen en meer moet het niet zijn.
Gelukkig had ik een draaibank want anders moest ik wel terug naar de winkel.
En om daarvoor eventjes 240 km te gaan rijden is er een klein beetje over.
gr raf

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.161
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #53 Gepost op: 01 januari 2014, 19:25:22 pm »
Raf, met alweer bedoel ik: het is vreemd dat er te lange assen in zitten, en het is vreemd dat er geen papieren bij zitten.
Dus ergens heeft iemand zitten knoeien, of de fabriek, of de winkelier. (als die de assen heeft gewisseld)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #54 Gepost op: 01 januari 2014, 19:47:21 pm »
Hallo Klaas

Dat heeft hij gedaan terwijl ik er bij stond .
Dus ik heb hem zelf het doosje met de AC wielen zien pakken .Het was een origineel roco doosje .
Als hij een wagon gedaan had en hij probeerde deze op de toonbank dan liep die reeds niet.
Dan heeft hij er eentje rechtstreeks uit de doos genomen en die liep ook niet .
Daarna nog een paar geprobeerd van de 6 stuks (originele assen)en ze liepen allemaal voor geen meter.
Dus ik vermoed dat ze vanuit de fabriek met verkeerde assen geleverd zijn geworden.
Nu ik heb nog 3 dozen bij besteld en dan zullen we wel zien hoe de wagons met die assen lopen.
Volgens hem had ik de assen niet door AC moeten vervangen daar ik met K rails bouw.
Maar daar ik rail detectie toepas had ik toch graag die AC assen er in gehad daarmee zijn de assen vervangen.
Anders was ik zo naar huis gegaan met de dozen en had ik alsnog hetzelfde probleem gehad.
Hopelijk zijn de drie andere dozen snel binnen zodat ik met een lange trein kan rijden.
Zodat ik mijn schaduw station kan uittesten of er nergens een wagon op een wissel blijft staan.
gr raf en ik ga eens aan mijn sporen plan beginnen te teken in zo een programma.

Offline C.B.

  • Forumlid
  • Berichten: 774
    • http://www.cb-fotorail.net
  • Voornaam: Claudio
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #55 Gepost op: 01 januari 2014, 19:56:46 pm »
Ik vind het ook nogal bizar allemaal , ik koop al jaren Roco en nooit heb ik zoiets meegemaakt. Ik heb ook enkele sets van enkele wagentjes afzonderlijk in een doosje en verder in een grote doos , maar zat toch bij elke wagen een fiche bij.
En helemaal al geen verkeerde assen gemonteerd.

Ik vrees ook dat er een productiefout is of er is gefoefeld geweest.
Ik had toch eerst eens de winkelier aangesproken over dit ... Het kost tenslotte allemaal wel heel wat geld , onze treinmodellen. ;)

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #56 Gepost op: 01 januari 2014, 21:06:08 pm »
Hallo Claudio

Heb ik gedaan en hij wilde er andere wielen onder zetten zonder problemen maar om die 240 Km te gaan rijden dat was me der te veel aan.
De twee wagons met de ontbrekende aspotjes worden vervangen ook zonder problemen .
Dus al met al wel beste service maar hij zit er ook mee verveelt dat er tegenwoordig door de leveranciers rommel gemaakt word.
Zie het draadje met de twee draden die verkeerd in de loc zitten als je der een decoder op aan sluit pfffHHHHHHHHHHHHHHHt decoder defect.
Mij hoor je niet klagen want het is nu een mooi stelletje geworden.
Straks effe een filmpje van maken dan maar.
gr Raf

Offline ems

  • Forumlid
  • Berichten: 283
  • Voornaam: Edwin
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #57 Gepost op: 01 januari 2014, 21:49:14 pm »
Ik had even wat anders te doen  ;) , maar er is alweer een hoop geschreven; Toch nog even wat antwoorden / opmerkingen van mij:

Zie ik dat goed dat het messing busje er uit is gevallen?
Misschien zat het er niet diep genoeg in?
Dat busje viel er inderdaad uit, maar is niet de oorzaak van de mindere rijeigenschappen.


Ik denk dat de AC vervangwielen geen roco's zijn maar van één of ander vervangmerk, en dat de wielassen iets te lang zijn.
Roco wielassen blinken volgen mij altijd, deze zijn precies mat zwart.
De assen, op de door mij getoonde foto, zijn de originele DC-assen van Roco. Het zwarte komt (vermoedelijk) door de (fabrieks)weatering.

Ja , zei de persoon, daar hadden wij ook problemen mee, maar dit is simpelweg op te lossen door in de aspotten een druppeltje olie te doen.
Een drupje olie lijkt enigszins te werken, maar ze rollen nog steeds minder dan andere roco wagons. Verder heb ik een Fbl-wagen uit de (niet geweatherde) set 66050 gehaald en die liep wel soepel. Het heeft dus niet met het model te maken.

Je bent wel specialist in het zaaien van verwarring hé! :) Ik kon helemaal niet meer volgen…

Reactie 6: “Vandaag eens 2 asjes in de draaibank spannen en met een diamant bijteltje er 1/1000 van af draaien”
Reactie 34: “De assen waren 25.75 ongeveer en er moeten inderdaad 24.75 mm assen onder”
Reactie 49: “Die van 24.75 zaten er in en liepen dus niet goed of helemaal niet
Nu heb ik er terug eentje uitgehaald en deze opgemeten en nu is die 23.75 ongeveer bij benadering”

Dus samengevat: de assen die eronder zaten waren 2mm te lang...

Maar ja, als ze nu goed lopen is je probleem inderdaad opgelost, niet?
Ik meet bij de wagens die onder deze wagens zitten (Set 66050, 66750 en de VBV-sets) 24,0 mm. Zou er toevallig 24,75 onder moeten, indien de messing bussen verwijderd worden?

Bij mij hebben alle wagens een papiertje erbij zitten waarop (o.a.) de benodigde assen vermeld staan.

Overigens heb ik die messing busjes nog nooit eerder gezien bij Roco-wagens. Wordt dat wel meer toegepast?
Groet, Edwin

Offline Klaas Zondervan

  • Forumlid
  • Berichten: 5.161
    • http://people.zeelandnet.nl/zondervan
  • Voornaam: Klaas
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #58 Gepost op: 01 januari 2014, 21:56:05 pm »
Dus ik heb hem zelf het doosje met de AC wielen zien pakken .Het was een origineel roco doosje .
Dat het een origineel doosje was zegt niet veel. Was het wel het goede nummer? Als er geen papier bij zat kon die winkelier dat ook niet zien. Kortom, tamelijk bizar allemaal.

Offline raf

  • Forumlid
  • Berichten: 4.116
  • Voornaam: raf
Re: roco wagons lopen voor geen meter
« Reactie #59 Gepost op: 01 januari 2014, 22:24:39 pm »
Hallo

Deze winkel verkoopt alleen maar treinen en aangelanden dus ??, ik denk toch dat hij weet waar hij mee bezig is.
Als het nu een nieuwe winkel zou zijn dan zou ik zeggen van ja het zou kunnen maar deze winkel is er reeds meer dan 40 jaar.
En hij is op de compu gaan kijken dus ik vermoed dat hij gaan kijken is welke wielen er onder moeten.
Als hij natuurlijk naar die zelfde file is gaan kijken als deze.
http://www.roco.cc/doc/AN/1/DE/66050-920_12730.pdf
Dan kan het dus zijn dat hij inderdaad de verkeerde wielen genomen heeft.

Gr Raf