Ik had het kunnen weten, het zit toch echt niet mee.
Gist'ren mosselen gaan eten,
Nu weer mosselen ge.....
Toch wat met vakantie, want het ruikt hier naar de zee
Niet goed klaargemaakte Mosselen.
Mijn moeder was een Zeeuwse. Mosselen, de schelpen altijd goed reinigen. Mosselen koken met die grote uien, en groene selder.
Tweemaal over het deksel laten schuimen, bij de derde keer zijn ze perfekt klaar
PS
Ben je al aan dat PB stoomertje begonnen?
nog te vroeg en te warm voor goeie mosselen
Wel zopas toevallig mosselen gegeten en ze waren fantastisch lekker! :P
Echter "grondkultuur", geen "hangkultuur" want deze zijn doorgaansweg iets minder...
;)
Citaat van: Peter op 02 juli 2018, 15:39:34 PM
Niet goed klaargemaakte Mosselen.
Mijn moeder was een Zeeuwse. Mosselen, de schelpen altijd goed reinigen. Mosselen koken met die grote uien, en groene selder.
Tweemaal over het deksel laten schuimen, bij de derde keer zijn ze perfekt klaar
PS
Ben je al aan dat PB stoomertje begonnen?
Aan begonnen wel... :)
Wat de meeste mensen vergeten dat het echte mosselseizoen pas eind september begint. Dan hebben ze hun volle vette smaak.
Mosselen moet je in de wintermaanden eten dan zijn ze het best. Mosselen eten in juli is als Belgische aardbeien in januari willen eten.
Erik ;)
Volledig met je eens Erik, lust nu absolut geen mosselen (weekdier wel te verstaan ;) )
ik eet de hangcultuur hier als begin van het seizoen en de jumbo's zijn uitmuntend. De beste vind je hier helaas niet en komen uit Australie.Daar mogen de zeeuwen zelfs niet aan tippen.Zijn wel een stuk voller en iets groter.
Citaat van: loebaske op 03 juli 2018, 18:25:43 PM
Volledig met je eens Erik, lust nu absolut geen mosselen (weekdier wel te verstaan ;) )
...In eigen nat lust ik er wel nog eentje ::)
...En gekookt ben ik er ook geen voorstander van.
Mijn vrouw vind het wel jammer dat je ze in het weekend niet mag eten (=weekdier ::) ).