Modelspoormagazine forum

Modelspoor, praktijk => Modelspoor digitaal => Topic gestart door: Snobby Crash op 27 november 2014, 22:35:22 pm

Titel: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 27 november 2014, 22:35:22 pm
Ja, zoals de titel het al zegt op dit topic kan je al je vragen kwijt over de modules van Rosoft...

Ik heb me een wisseldecoder en een bezetmelder aangeschaft, maar ik krijg die wisseldecoder
niet aan de praat... de bezetmelder daar wacht ik even mee.... (pfpfpfpf)

Wie kan me een goeie omschrijving geven hoe ik zo een wisseldecoder moet laten praten met
mijn Ecos centrale ?


Ik heb alles netjes aangesloten DCC op DDC aansluitingen, 14Vwissel op de power, dan de drukknop
ingedrukt op de Rosoft wisselmodule, maar mijn centrale blijkt deze niet te zien...


Geen idee wat ik fout doe !

Ik wil geen afbraak doen aan de producten van Rosoft, maar een beetje handleiding erbij zou toch leuk zijn...
we zijn allemaal geen techneuten op gebied van digitale sturingen he !
Afwerking en uitstraling van de geleverde modules daarentegen zijn perfect !

SHOOT !!!
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: eve op 27 november 2014, 22:49:53 pm
Oei...

En je hebt nog niet RTFM gekregen...?
Je weet toch dat die mannen niets verkeerd kunnen doen.

Heel erg.

Erik
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 27 november 2014, 22:52:59 pm
Wat is RTFM Erik?

Geert
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: eve op 27 november 2014, 22:57:17 pm
Read The Fucking Manual

Enorm onbeschoft antwoord... mijns inziens.

Erik
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 27 november 2014, 23:01:27 pm
Das het nu juist Erik there is no FM !

Of misschien weet er hier iemand een link er naartoe !

;-)

Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: anne w op 27 november 2014, 23:14:01 pm
Beste Geert,

Heb je al op de website gezocht, http://www.rosoft.info/index.html , nee RTFM is geen onbeschofte uitspraak wel een wat sterke uitdrukking van de vraag: heb je de handleiding al gelezen?, dit is altijd al een slecht ontwikkelde eigenschap van de mens geweest, 35 jaar geleden moest Caterpillar dat ook al vaak tegen hun dealers roepen, iets netter "fucking>damned".

Verder moet je ook de handleiding van de Ecos lezen, ook daar zitten wat handelingen in t.a.v. de wisseldecoder programmering.

Groet, Anne W
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Ronald op 27 november 2014, 23:14:27 pm
Hallo Geert,

Als je de producten van Wim Ros gekocht hebt dan heb je ook contactgegevens van hem.... dus een mailtje naar hem zal je direct antwoord geven, dat weet ik zeker.

Als je die niet hebt, hij zit op het Nederlandse BNLS forum als gebruiker Wim Ros.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: milocomarty op 27 november 2014, 23:16:23 pm
Blijven onbeschofte Amerikanen die het uitgevonden hebben die kreet...je kunt het ook netter verwoorden..
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: milocomarty op 27 november 2014, 23:16:56 pm
http://forum.modelspoormagazine.be/index.php?action=profile;u=616
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: PietB op 28 november 2014, 01:12:24 am
Geert het is heel simpel:
Knopje indrukken, de gele led gaat branden.
Bedien nu de knop op je centrale die je als éérste wissel in de stand afbuigend wilt gebruiken.
Kijk maar eens op deze pagina http://www.rosoft.info/Wissel-Decoder-DCC.html
Met deze info is het mij ook gelukt.

grt Piet.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 28 november 2014, 07:10:04 am
Piet, ik heb dit reeds geprobeerd zoals je schrijft, maar dit werkt niet...
Heb ook reeds dit gedaan met de wisseldecoder aan te sluiten op het programeerspoor
en ook dit werkt niet...
Ben reeds vier avonden hiermee bezig geweest... Heb als test een digitale wisselbesturing
van Roco aan de Ecos gehangen en die ziet mijn Ecos direct...
Vanavond zal ik het eens proberen met mijn oude Zimo centrale, hopelijk lukt het dan...

De producten van Rosoft zien er heel netjes uit, mooi in een behuizing en heb er reeds veel
goeie pluspunten van gehoord, maar dit is toch een raar geval...

Vanavond opnieuw aan de slag...

Geert
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: eric op 28 november 2014, 07:44:00 am
Je hebt dus alle wissels reeds ingegeven en van adressen voorzien in uw ECoS en daarna de wisseldecoder aangesloten zoals het hoort?
Dan zou het moeten werken volgens de punten die Piet reeds aangaf.
De handleiding via die link is de duidelijkste die ik ooit al heb gezien.
Je haalt ook aan dat de ECoS de wisseldecoders niet ziet. Wat bedoel je daar juist mee?
Mijn ECoS ziet geen enkele wisseldecoder en toch werken ze allemaal.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: dani op 28 november 2014, 09:00:20 am
RTFM mag dan onbeschoft klinken, probeer eens  RTMF   (read the manual first).

Maar als er geen is, dan ben je naturlijk nog altijd ge-"f"-word....

Tsja, goedkoop en kompleet gaat niet altijd hand in hand.   Rondvragen, testen ....
Ik koop de laatste tijd ook makkelijker (tams) decoders zonder manual of beschrijving  (sommige verkopers doen dat) omdat ik daar enkele euro's mee uit spaar en ik die dingen inmiddels vanbinnen en venbuiten meen te kennen.   Maar bij een eerste aankoop is een handleiding inderdaad nooit een ovebodige luxe.


Anderzijds als Dhr  W  Ros zijn apparatuur zo goed is als altijd beweerd wordt, dan heb je 3 mogelijkheden :
1. ofwel doe jij iets fout
2; of wel is het ding defect
3. ofwel zal hij ej met plezier helpen

Ik denk niet da 1,2 en 3 elkaar uitsluiten in dit geval, dus probeer het even, contacteer hem en je zal wslk wel een oplossing krijgen.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Ronald op 28 november 2014, 09:41:11 am
RTFM mag dan onbeschoft klinken, probeer eens  RTMF   (read the manual first).


Da's ook de juiste, alleen ook Wim bezigt nog wel eens die andere ;)

Anderzijds als Dhr  W  Ros zijn apparatuur zo goed is als altijd beweerd wordt, dan heb je 3 mogelijkheden :
1. ofwel doe jij iets fout
2; of wel is het ding defect
3. ofwel zal hij ej met plezier helpen

Ik denk niet da 1,2 en 3 elkaar uitsluiten in dit geval, dus probeer het even, contacteer hem en je zal wslk wel een oplossing krijgen.

Ofschoon Wim niet altijd even tactvol is weet ik zeker dat hij je zal helpen. Lukt het hier niet kun je proberen hem via Beneluxspoor.net te bereiken. Hij is daar wat actiever en geeft regelmatig advies en hulp.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: PietB op 28 november 2014, 10:10:29 am
Piet, ik heb dit reeds geprobeerd zoals je schrijft, maar dit werkt niet...
Heb ik ook een keer gehad met één van de modules van Wim.
Geen enkel probleem, kon hem zo terugsturen en hij werd vervangen door een goed werkende.

Heb je al kontakt gehad met Wim, hij zal je zeker verder helpen.
Het snelste gaat dat per e-mail.

grt Piet.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Ronald op 28 november 2014, 10:33:50 am
Piet, op de site van Wim is geen direct email adres, wel een contactformulier en een chat.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: krispy op 28 november 2014, 11:04:34 am
Hier is hij actief onder de naam INFO

mischien via deze weg proberen ?

Geert je hebt PM
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Klaas Zondervan op 28 november 2014, 11:23:19 am
Waarom zo moeilijk? Als je een gerichte vraag hebt over een van zijn produkten, gewoon via het contactformulier. Dan weet je zeker dat het bij hem terecht komt.
Wim is wel actief op dit forum, en ook op Beneluxspoor, maar hij hangt er niet hele dagen rond
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: PietB op 28 november 2014, 11:47:03 am
Piet, op de site van Wim is geen direct email adres, wel een contactformulier en een chat.
Dat is toch meer dan voldoende?
Er staat ook nog een enveloppe onder zijn profiel.

Ik gebruik nooit wat anders en heb binnen een half uur contact met hem.
Komop zeg, een beetje moeite/eigen inititief mag er wel voor gedaan worden hoor!

grt Piet.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 28 november 2014, 12:09:08 pm
Ik heb het email adres van Wim hoor, en als het me na het weekend nog niet gelukt is zal ik hem wel mailen...

En zoals Dany het reeds vermeld heeft zal het wel aan mij ligen !!!!

Geert
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 29 november 2014, 15:45:55 pm
Heren !

Het is gelukt de wisseldecoder van Rosoft doet het nu perfect !

Heb met Wim gemaild en na enig overleg heeft hij me aangeraden
mijn Ecos te zetten op Railcom uitschakelen en vinkte aanzetten asymmetrisch signaal !

Toen werkte het !

Een gelukkige Geert !

Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: PietB op 29 november 2014, 15:55:37 pm
Hi Geert.
Nou zie je maar weer, Wim lost het voor je op.
Ik ken hem niet anders.

grt Piet.
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: Snobby Crash op 29 november 2014, 16:14:08 pm
Inderdaad Piet !

Nu volgende uitdaging is het uitproberen van zijn bezetmelders,
nadien een proefbaantje leggen en met iTrain alles bedienen en dan de
overstap naar de echte grote baan op zolder !

In deze digitale wereld is het verschil tussen tevredenheid en wantrouwen
meestal maar een klein vinkte dat ergens in je centrale of op je computer
niet juist staat... en door vallen en opstaan leer je het meeste bij !

Geert
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: bruureke op 29 november 2014, 16:38:33 pm
Geert, leuk om te horen dat het allemaal lukt. Ik ben ook van plan om met die modules van rosoft te werken, ik blijf volgen..
Titel: Re: Allerlei vragen over Rosoft...
Bericht door: PietB op 29 november 2014, 17:28:42 pm
Nu volgende uitdaging is het uitproberen van zijn bezetmelders,
Geert, welke bezetmelder heb je gekocht bij Wim?
Je hebt als centrale de ECOS II toch?
nadien een proefbaantje leggen en met iTrain alles bedienen en dan de overstap naar de echte grote baan op zolder !
Ik denk dat dat een goed traject is.

grt Piet.