Auteur Topic: Classix-trains M6 AC  (gelezen 959 keer)

Offline Paul_C

  • Forumlid
  • Berichten: 9
  • Voornaam: Paul
Classix-trains M6 AC
« Gepost op: 12 januari 2018, 12:04:06 pm »
 Hallo,
Onlangs vond ik in Houten Nl een set van vijf wagens met het nr 6107-1 tot 5 zonder stuurstandwagen, aan een zeer in tressante prijs, zonder handleiding.
Na de dozen gekontroleerd te hebben en goed bevonden gingen deze wagens in de vitrinekast. Verleden week wou ik ze op mijn baan zetten met de bedoeling dat ze eens zouden rijden.
Groot was mijn ontgoocheling bij de eerste wissel gingen ze uit de rails (de baan bestaat uit K-rails) zelf alstond hij recht. Het artikel in modelspoormagzine opgezocht, maar er stond niets speciaal van afwijkingen in.
Wielen/flenzen nagemeten,wielen verwisseld met Marklin wielen niets helpt. Wat aan het zoeken geweest op forums en dat leest men dat men heel wat aanpassingen moet doen?
Onderandere de bougies 180 graden omdraaien, geprobeerd maar lukt mij niet. Kan mij iemand uitleggen hoe ik dat moet uitvoeren, en kan men de kap van het onderstel krijgen? Kan iemand de handleiding   inscannen?
Graag verneem ik wat informatie
Vriendelijke groeten
Paulc

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.798
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #1 Gepost op: 12 januari 2018, 12:33:33 pm »
Paul,
Ik heb ze ook ooit gehad, zelfs met sporen van een ander merk dan Marklin (korte bochten en wissels) is het een hoop miserie.
Enige oplossing is eens te proberen met beugelkoppelingen, ik weet het, minder mooi, maar je moet hier van de nood een deugd maken.
Zoals steeds geldt hier ook; "goedkoop is meestal miskoop"
waarom denk je dat ze zo goedkoop gedumpt worden?
Een andere oplossing is ze een beetje verzwaren, maar daarvoor moet je ze open maken;
Je legt het rijtuig op zijn dak tussen je knieen, dan trek je met je duimen de kast open ter hoogte van het draaistel, terwijl je met je wijsvingers aan de buffers, de bodem eruit licht...en dan hetzelfde met het andere uiteind.
(Dit is trouwens ook de éénvoudigste manier om een M6 van LSModels te openen)

Btw; ik heb nooit de draaistellen omgedraaid, hoeft ook niet daar de pin exact in het midden staat heeft dit geen enkel effect, je hoeft ook niet blindelings alles te geloven wat op fora staat, daar zitten ook veel "vermeende experten"!

Succes,
 ;)

Nog een tip; haal de sleepkontakten van tegen de wielen, zo lopen ze soepeler...
;)

Offline Metpetergaathetbeter

  • Forumlid
  • Berichten: 10.665
  • Voornaam: Peter
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #2 Gepost op: 12 januari 2018, 15:41:16 pm »
soms vraag je je af waarom ze die niet kwijtraken,zelfs niet voor een appel en een ei........................................ en misschien snap je nu reeds hoe het komt..........geduld hebben ze worden hier en daar,nu en dan al eens aangeboden aan een leuke prijs die LS MODELS bedoel ik dan helaas kun je ze moeilijk combineren die Classix en die LS Models vanwege het grote kleurverschil:-\
www.amsac.be
 MSM ab.nr  3002 (maart)
Ik ben abonnee van “OP DE BAAN”, U ook? (lidnr.2954)1417

Offline krispy

  • Forumlid
  • Berichten: 806
  • Voornaam: kris
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #3 Gepost op: 12 januari 2018, 17:54:26 pm »
Probleem is dat toen die uitkwamen (x jaar terug ) er heel veel over geschreven werd en veel mensen toen op de hoogte waren van de problemen , dat ze nergen meer verkocht konden worden , de handelaars bleven er gewoonweg mee zitten , nu jaren later worden deze sets mooi geprijsd aangebonden omdat veel niet meer weten wat de problemen waren en er nu opnieuw intrappen en dan met de problemen zitten , vindt ik een zeer spijtige manier van zaken doen door die verkopers , maar ja , die willen ook hun centen terug hé
MVG
Kispy
Modelbouw Foto-album :
http://picasaweb.google.com/krisdeschoenmaekers Laatste update : album VB3004 (2352 )  31.10.2014

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.954
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #4 Gepost op: 12 januari 2018, 18:28:55 pm »
ja dat heb je met een verkoper die enkel op geld uit is en de rest aan zijn laars lapt.Is trouwens niet de enige die dit met bepaalde modellen doet.Ze waren helaas goed bekend om hun abominabel rijgedrag.Ze vlogen op de nieuwmarkt voor amper 30 euro/stuk de laatste jaren en 2dehands amper 20 euro in set.Mss is dit wel te verbeteren maar zal er mij niet mee bezighouden.Velen hebben geprobeerd maar nooit echt gelukt.Betaal liever wat meer en heb goede rijdende van LSM.
groetjes,salutations,greetings,Johnny

Offline doomslu

  • Administrator
  • Forumlid
  • Berichten: 11.249
  • Voornaam: Luc
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #5 Gepost op: 12 januari 2018, 20:24:22 pm »
Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar ik rij dan ook niet op K-rails.
luc    * MODEL RAILROADING IS FUN *

Offline OlivierV

  • Forumlid
  • Berichten: 6.148
  • Scheve Willy
  • Voornaam: Olivier
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #6 Gepost op: 12 januari 2018, 21:02:46 pm »
Eerlijk gezegd, een getrokken set zou ik me ook nog durven aanschaffen. De draaistellen eens herspuiten en ze kunnen er zeker mee door. Stroomafname optimaliseren zodat het vlotjes loopt. Het verbeteren van de modellen is deel van de hobby en bij modellen van dergelijke prijs is dat een leuke leerschool.

Mijn i10 rijtuigen van Heris heb ik ook verbeterd in rijgedrag door ze ietsje te verzwaren, dat scheelde een dag en een nacht. Waren tevens ook rijtuigen waarbij de prijs equivalent lag met wat je kreeg zeg maar.
- Verkoper van kwalitatief gezever en ander gelul.
- H0 - 2-rail DCC - Flickr. - Bouw AMSAC Modulebaan

Offline Paul_C

  • Forumlid
  • Berichten: 9
  • Voornaam: Paul
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #7 Gepost op: 13 januari 2018, 14:21:23 pm »
Hallo,
Gisteren ontving ik een persoonlijk bericht om kontakt te nemen met Jean Herckens van MTE, wat ik zaterdag voormiddag heb gedaan, zonder resultaat, volgens hem ligt dat voornamelijk aan de wissels van Marklin??? slanke wissels zoals zij die in de club gebruiken hebben dat probleem niet, plus zijn technieker die voor hem werkte in zijn winkel is niet meer te bereiken, voorlopig geen oplossing!
Toch bedankt
PaulC

Offline Rangeerduivel

  • Forumlid
  • Berichten: 3.798
  • Vooruit als een trein,dekortste weg zonder omwegen
  • Voornaam: Rudy
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #8 Gepost op: 13 januari 2018, 15:40:52 pm »
...plus zijn technieker die voor hem werkte in zijn winkel is niet meer te bereiken...

Waar is de tijd van de ouwe, trouwe Tony Cabus... ;D ;D ;D

@ Paul_C,
Je bent idd niet verplicht mij te geloven hoor... ::)

 ;)
;)

Offline bekie

  • Forumlid
  • Berichten: 129
  • Voornaam: Antoon
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #9 Gepost op: 13 januari 2018, 20:52:53 pm »
Bij enkele van mijn classix M6 rijtuigen haperden de bovenzijde van de bogies aan de rijtuigkast. Ik heb er van enkele de uitstekende stukjes een beetje afgevijld, niet veel, maar voldoende om toe te laten dat de bogies voldoende kunnen uitzwenken in de bochten.



Het platte deeltje rechts in het midden tussen de wielen werd aan beide zijden bovenaan voorzichtig een stukje afgevijld. Hierdoor konden de bogies verder uitzwenken zonder te haperen of tegen gehouden te worden door de rijtuigkast.

Ik had die problemen enkel bij twee AC-rijtuigen. De DC-rijtuigenset had dit probleem niet. Eigenaardig. En ja op slanke wissels moeten de bogies niet zover uitdraaien, en dan ook geen problemen, maar in andere Märklin bochten en wissels kan dit wel problemen veroorzaken.
 

Offline Paul_C

  • Forumlid
  • Berichten: 9
  • Voornaam: Paul
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #10 Gepost op: 14 januari 2018, 16:27:03 pm »
Hallo,
Bedankt voor de foto, ondertussen heb ik van een rijtuig van de bougies de verhoogde stukjes afgevijld, ik heb op m-rails eens proef gereden, met gunstig resultaat, maar ik denk dat ik ook een probleem heb met de roco koppelingen de onderkant het boogje raakt volgens mij de rail op de wissel of de puntjes; Ik ga is op zoek naar andere koppelingen die platter zijn. De oorspronkelijke koppelingen, m-kopp en de roco-koppelingen haperen, je moet de oorzaak maar vinden.
Groetjes
Paulc

Offline bellejt

  • Forumlid
  • Berichten: 1.954
  • Graag een glaasje wijn
    • http://www.johnnyrail.net
  • Voornaam: Johnny
Re: Classix-trains M6 AC
« Reactie #11 Gepost op: 15 januari 2018, 12:52:34 pm »
piko heeft platte koppelingen;
groetjes,salutations,greetings,Johnny